top of page
Citrus

תזונה בתבונה - מה נאכל וממה נימנע?
גישות שונות לתזונה

תזונה על פי סוג דם

תזונה על פי סוג הדם / עקרונות
Diet Plan

תזונה על פי סוג דם

על קצה המזלג:

הרעיון של דיאטה על פי סוג דם מציע מבוסס על הסברה כי סוג הדם של אדם צריך להשפיע על הבחירות התזונתיות שלו כדי להשיג בריאות מיטבית.

 

התיאוריה מאחורי הדיאטה הזו פותחה על ידי ד"ר פיטר ג'יי ד'אדמו,  והיא זכתה לפופולריות רבה. 

 

דוקטור ד'אדמו גורס כי לכל סוג דם (A, B, AB או O) ישנן סוגי המלצות תזונתיות ספציפיות המבוססות על המבנה הגנטי וההיסטוריה האבולוציונית שלו.

 

עם זאת, חשוב לציין שהראיות המדעיות התומכות בתזונה מסוג דם מוגבלות, ומומחי תזונה רבים אינם תומכים בה כגישה מאומתת.

 

להלן סקירה קצרה של ההמלצות התזונתיות הכלליות לכל סוג דם:

 

1. סוג דם A:

   - מומלץ להקפיד על תזונה צמחונית או צמחית בעיקרה.

   - דגש על ירקות טריים, אורגניים, פירות, קטניות ודגנים מלאים.

   - צריכה מוגבלת של חלבון מן החי, במיוחד בשר אדום.

   - הימנעות ממוצרי חלב, חיטה ומזונות מעובדים.

 

2. סוג דם B:

   - מומלץ לתזונה מגוונת הכוללת שילוב של מזון מן החי והצומח.

   - דגש על בשר רזה, דגים, מוצרי חלב, פירות, ירקות ודגנים מלאים.

   - הימנעות מעוף, תירס, חיטה, בוטנים ומזונות מעובדים.

 

3. סוג דם AB:

   - מומלץ לאכול תזונה מעורבת המשלבת אלמנטים מסוג A וסוג B.

   - דגש על פירות ים, טופו, מוצרי חלב, דגנים, פירות וירקות.

   - הימנעות מבשר אדום, שעועית כליה, תירס ומזון מעובד.

 

4. סוג דם O:

   - מומלץ להקפיד על דיאטה עתירת חלבון הדומה לזו של ציידים-לקטים מוקדמים.

   - דגש על בשר רזה, דגים, פירות, ירקות ודגנים מוגבלים.

   - הימנעות ממוצרי חלב, חיטה, קטניות ומזונות מעובדים

מה אומרים אנשי מקצוע (מדענים, אלה העוסקים ברפואה פונקציונלית, תזונאים, נטורופתים וכד')

למדענים, אנשי מקצוע בתזונה, נטורופתיה ורפואה פונקציונלית יש בדרך כלל דעות חיוביות לגבי התזונה הים תיכונית. הנה כמה נקודות מפתח שהם מדגישים לעתים קרובות:

1. יתרונות בריאותיים: התזונה הים תיכונית קשורה ליתרונות בריאותיים רבים, לרבות מופחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2, סוגי סרטן מסוימים ושיפור אורך החיים הכללי.

2. מאוזן ועשיר ברכיבים תזונתיים: הוא שם דגש על מזון מלא, כגון פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, זרעים ושומנים בריאים כמו שמן זית. זה מספק מגוון רחב של חומרים מזינים חיוניים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

3. עשיר בשומנים בריאים: התזונה הים תיכונית כוללת צריכה מתונה של שומנים חד בלתי רוויים, בעיקר משמן זית, שיכולה להשפיע לטובה על בריאות הלב.

4. דגים וחלבונים רזים: זה מעודד צריכה קבועה של דגים, שהם מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3. חלבונים רזים כמו עופות, ביצים ומוצרי חלב כלולים גם הם במידה.

5. מזון מעובד מוגבל: הדיאטה מונעת ממזונות מעובדים, סוכרים מזוקקים ושומנים לא בריאים, ומפחיתה את צריכת התוספים וחומרים משמרים.

6. יין אדום במתינות: צריכה מתונה של יין אדום, העשיר בנוגדי חמצון, היא מרכיב נפוץ בתזונה הים תיכונית. עם זאת, חשוב לציין שצריכת אלכוהול מופרזת עלולה להיות בעלת השפעות בריאותיות שליליות.

7. גורמים חברתיים ואורח חיים: התזונה הים תיכונית עוסקת לא רק במזון עצמו אלא גם מדגישה את החשיבות של שיתוף ארוחות עם בני משפחה וחברים, פעילות גופנית ואורח חיים מאוזן.

ראוי להזכיר כי הצרכים והמצבים הבריאותיים האישיים עשויים להשתנות, ומומלץ תמיד להתייעץ עם איש מקצוע רפואי או דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית.

חוות עתם שלאנש מקצוע ל סוג תזונה זה
תזונה ים תיכונית - פריטי המזון הכלוליםוג תזונהז
Diet Plan

תזונה על פי סוג דם / פרטי המזון הכלולים

סוג דם A

על פי תיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם, אנשים עם סוג דם A משגשגים על תזונה צמחונית בעיקרה. הנה כמה מזונות שמומלצים בדרך כלל לאנשים עם סוג דם A:

1. פירות: רוב הפירות נחשבים מועילים עבור אנשים מסוג דם A. זה כולל פירות יער, דובדבנים, תפוחים, אגסים, אפרסקים, שזיפים, ענבים ומשמשים.

2. ירקות: מומלץ מגוון רחב של ירקות, כולל עלים ירוקים כמו תרד, קייל ומנגולד, כמו גם ברוקולי, גזר, סלק, בטטה, בצל, שום וארטישוק.

3. דגנים מלאים: דגנים מלאים כמו שיבולת שועל, אורז חום, קינואה, דוחן, כוסמת ואמרנט מומלצים לרוב. בדרך כלל מומלץ להימנע מחיטה ומוצריה או לצרוך אותם בכמויות מוגבלות.

4. קטניות: קטניות כמו עדשים, חומוס, שעועית שחורה ופולי סויה (במידה) נחשבות מועילות לסוג דם A. עם זאת, מומלץ להימנע משעועית כליה, שעועית לימה וקטניות אחרות שעלולות לגרום לבעיות עיכול.

5. אגוזים וזרעים: מעודדים אגוזים וזרעים רבים, כולל שקדים, אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה וזרעי דלעת.

6. חלבון על בסיס צמחי: לעיתים קרובות מומלץ לאנשים מסוג דם A להתמקד במקורות חלבון מהצומח כגון טופו, טמפה ו-edamame.

7. חלופות חלב: למי שצורך מוצרי חלב, מומלץ לבחור בחלופות כמו חלב שקדים, חלב אורז או חלב סויה. בדרך כלל מומלץ לצרוך מוצרי חלב כמו חלב וגבינה במתינות.

 

8. תה צמחים: תה צמחים כמו תה ירוק, תה קמומיל ותה ג'ינג'ר נחשבים לעתים קרובות מועילים עבור אנשים מסוג דם A.
 

סוג דם B

על פי תיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם, מאמינים שאנשים עם סוג דם B משגשגים על תזונה מאוזנת ומגוונת. הנה כמה מזונות שמומלצים בדרך כלל לאנשים עם סוג דם B:

1. בשרים: בשר רזה כמו כבש, כבש, ארנבת, בשר צבי והודו מומלצים לרוב לאנשים מסוג דם B. ניתן לצרוך עוף וביצים במידה.

2. דגים ופירות ים: סוגים שונים של דגים כמו סלמון, בקלה, הליבוט, פורל ומקרל נחשבים מועילים לסוג דם B. ניתן לכלול גם אפשרויות של פירות ים כמו שרימפס, סרטן ולובסטר.

3. מוצרי חלב וביצים: לאנשים מסוג דם B מומלץ לרוב לצרוך מוצרי חלב כמו יוגורט, קפיר וחלב עיזים. מוצעת צריכה מתונה של גבינה, במיוחד זנים כמו פטה ומוצרלה. ניתן לצרוך ביצים גם במתינות.

4. דגנים: דגנים מועילים לסוג דם B כוללים שיבולת שועל, אורז (במיוחד אורז חום), וקינואה. בדרך כלל מומלץ להגביל או להימנע ממוצרי חיטה ומוצרי חיטה.

5. פירות: פירות רבים נחשבים מועילים עבור אנשים מסוג דם B, כולל בננות, ענבים, אננס, שזיפים, דובדבנים ופירות יער. ניתן לצרוך פירות הדר כמו תפוזים ואשכוליות במידה.

6. ירקות: מומלצים מגוון ירקות, ביניהם ברוקולי, גזר, בצל, בטטה, חסה, קייל וכרוב ניצנים. תירס ועגבניות יש לצרוך במידה.

7. קטניות: קטניות כמו עדשים, שעועית כליה ושעועית נייבי מומלצות לרוב לאנשים מסוג דם B. ניתן לכלול גם מוצרי סויה כמו טופו ומיסו.

8. אגוזים וזרעים: מעודדים אגוזים וזרעים רבים, כולל שקדים, אגוזי מלך, זרעי פשתן, שומשום וזרעי דלעת.

 

9. תה צמחים: תה צמחים כמו תה ירוק, תה מנטה ותה קמומיל נחשבים לעתים קרובות מועילים לאנשים מסוג דם B.
 
 

סוג דם AB

על פי תיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם, אנשים עם סוג דם AB מאמינים כי נהנים מתזונה מעורבת המשלבת היבטים של דיאטה מסוג A ו-B כאחד. הנה כמה מזונות המומלצים בדרך כלל לאנשים עם סוג דם AB:

1. בשרים: בשר רזה כמו הודו, כבש, בשר כבש וארנב מוצעים לעתים קרובות לאנשים עם סוג דם AB. ניתן לכלול גם עוף ופירות ים, כולל דגים כמו סלמון, בקלה ופורל.

2. מוצרי חלב וביצים: לרוב מומלצים מוצרי חלב כמו יוגורט, קפיר, חלב עיזים וגבינת פטה. ניתן לצרוך ביצים במידה.

3. דגנים: דגנים מועילים לסוג דם AB כוללים אורז (במיוחד אורז חום), שיבולת שועל וקינואה. בדרך כלל מומלץ להגביל או להימנע ממוצרי חיטה ומוצרי חיטה.

4. פירות: פירות רבים נחשבים מועילים עבור אנשים מסוג AB, כולל דובדבנים, ענבים, שזיפים, אננס ופירות יער. ניתן לצרוך פירות הדר כמו תפוזים ואשכוליות במידה.

5. ירקות: מוצעים מגוון ירקות, כולל ברוקולי, גזר, בצל, בטטה, חסה, קייל וכרוב ניצנים. תירס ועגבניות יש לצרוך במידה.

6. קטניות: קטניות כמו עדשים, שעועית כליה ושעועית נייבי מומלצות לרוב לאנשים עם סוג דם AB. ניתן לכלול גם מוצרי סויה כמו טופו ומיסו.

7. אגוזים וזרעים: מעודדים אגוזים וזרעים רבים, כולל שקדים, אגוזי מלך, זרעי פשתן, שומשום וזרעי דלעת.

8. תה צמחים: תה צמחים כמו תה ירוק, תה מנטה ותה קמומיל נחשבים לעתים קרובות מועילים עבור אנשים מסוג AB.

 
 

סוג דם O

על פי תיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם, אנשים עם סוג דם O מאמינים כי הם נהנים מתזונה עשירה בחלבונים מן החי ופחות בדגנים ומוצרי חלב. הנה כמה מזונות שמומלצים בדרך כלל לאנשים עם סוג דם O:

1. בשרים: לאנשים מסוג דם O מומלץ לרוב לצרוך בשר רזה ואורגני כמו בקר, כבש, עגל ובשר צבי. ניתן לכלול גם עופות כמו עוף והודו. יש להכין אותם על ידי צלייה, צלייה או אפייה במקום טיגון.

2. דגים ופירות ים: דגים כמו סלמון, מקרל, בקלה והרינג נחשבים מועילים לסוג דם O. ניתן לכלול גם אפשרויות של פירות ים כמו שרימפס, סרטן ולובסטר.

3. פירות: פירות רבים נחשבים מועילים ליחידי סוג דם O, כולל פירות יער, דובדבנים, שזיפים, שזיפים מיובשים, תאנים ובננות. ייתכן שחלק מהאנשים יצטרכו להגביל את פירות הדר.

4. ירקות: מומלץ מגוון ירקות, במיוחד ירקות ממשפחת המצליבים כמו ברוקולי, קייל, תרד וכרוב ניצנים. ירקות אחרים כמו בטטה, בצל ושום מועילים גם הם.

5. דגנים מלאים: ליחידי סוג דם O מומלץ בדרך כלל לצרוך דגנים במידה. אפשרויות מועילות כוללות אורז (במיוחד אורז חום), קינואה, ואמרנט. בדרך כלל נמנעים או מוגבלים מדגנים המכילים חיטה וגלוטן.

6. קטניות: קטניות, כולל שעועית כליה, שעועית נייבי ועדשים, מומלצות לרוב במידה. ניתן לכלול גם מוצרי סויה כמו טופו וטמפה.

7. אגוזים וזרעים: מעודדים אגוזים וזרעים רבים, כולל שקדים, אגוזי מלך, זרעי דלעת וזרעי פשתן.

8. מוצרי חלב: בדרך כלל מומלץ לאנשים מסוג דם O להגביל או להימנע ממוצרי חלב, מכיוון שהם עשויים להיות פחות תואמים לסוג דם זה. עם זאת, אנשים מסוימים עשויים לסבול מוצרי חלב מותססים כמו יוגורט או קפיר.

9. תה צמחים: תה צמחים כמו תה ירוק, תה ג'ינג'ר ותה קמומיל נחשבים לעתים קרובות מועילים עבור אנשים מסוג O

 
 

מה אומרים אנשי מקצוע (מדענים, אלה העוסקים ברפואה פונקציונלית, תזונאים, נטורופתים ועוד על תזונה על פי סוג דם)

הדעות בקרב מדענים, נטורופתים, רופאים מתפקדים ותזונאים לגבי דיאטת סוג הדם חלוקות. להלן סקירה כללית של נקודות המבט שלהם:

1. מדענים: הקהילה המדעית בדרך כלל לא תומכת בתיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם. מחקרים רבים שבדקו את הקשר בין סוג דם לתגובה תזונתית לא מצאו ראיות משמעותיות התומכות בטענות של דיאטת סוג הדם. המבקרים טוענים כי לתיאוריה אין בסיס מדעי, ומחקרים התומכים בה לרוב פגומים או מוטים.

2. נטורופתים ורופאים פונקציונליים: חלק מהנטורופתים והרופאים המתפקדים עשויים לשלב אלמנטים של דיאטת סוג הדם בתרגול שלהם, תוך התחשבות בכך כאחד מגורמים רבים שיש לקחת בחשבון בעת ​​פיתוח המלצות תזונתיות מותאמות אישית. עם זאת, חשוב לציין כי הדעות בתחומים אלו עשויות להשתנות, ולא כל המתרגלים תומכים בתזונה מסוג דם או עוקבים אחריהם.

3. תזונאים: תזונאים רבים ספקנים לגבי תיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם ולעיתים קרובות מדגישים פרקטיקות מבוססות ראיות והמלצות תזונתיות מותאמות אישית. סביר להניח שהם יתמקדו בגורמים כגון צריכת רכיבים תזונתיים כוללת, יחסי מקרו-נוטריינטים מאוזנים והעדפות וסובלנות אינדיבידואלית בעת יצירת תוכניות תזונה מותאמות אישית.

באופן כללי, תיאוריית הדיאטה של ​​סוג הדם אינה מקובלת בקהילות המדעיות והרפואיות. בעוד שאנשים מסוימים עשויים לדווח על חוויות חיוביות בעקבות דיאטת סוג הדם, מומלץ להתייעץ עם דיאטן רשום או איש מקצוע בתחום הבריאות שיכול לספק עצות מבוססות ראיות המותאמות לצרכים ולמטרות הבריאות הספציפיות שלך.

 

הערת תמי
למרות שאני אישית לא חוויתי הצלחה עם דיאטת סוג דם, חשוב להכיר בכך שרבים מעמיתיי העוסקים בתחום התזונה דיווחו על תוצאות חיוביות ושילבו בהצלחה גישה זו כדי להעשיר את בריאותם של המטופלים שלהם.
 
לכן, שווה לשקול להתנסות בסוג תזונה זו, שכן לא סביר שזה יגרום נזק. התגובה של כל אדם לדיאטות שונות יכולה להשתנות, כך שתמיד חשוב לחקור גישות שונות ולמצוא מה הכי מתאים לך.
 
חשוב לזכור שצרכים תזונתיים אינדיבידואליים יכולים להשתנות מאוד, ויש לקחת בחשבון גם גורמים כמו בריאות כללית, העדפות אישיות ושיקולים תרבותיים בעת בחירה תזונתית. מומלץ תמיד להתייעץ עם דיאטן רשום או איש מקצוע בתחום הבריאות לקבלת ייעוץ תזונה מותאם אישית המבוסס על הצרכים והמטרות הספציפיות שלך.

 

A סוג דם
B המזונות הכלולים בתזונה לסוג דם
AB פרטי המזונות הכלולים בתזונה לסוג דם
O המזונות הכלולים בתזונה על פי סוג דם
תזונה ים תיכונית - תפריט לדוגמא
Pocket Watch

דיאטה על פי סוג דם - תפריט לדוגמא
בשלב זה לא הוכנס פה תפריט לדוגמא

Pink Sugar

חשוב 

זכרו להקשיב לרמזי הרעב והשובע של הגוף בעת הנשנושים,

ולהתאים את גודל המנות לצרכים האישיים שלכם.

הערות

הערות כלליות

בתפריט לדוגמא הנ"ל לא חושבו כמויות. כמויות חשובות בתפריט מכיוון שהן מספקות מידות ומנות ספציפיות לכל פריט מזון.

להכללת כמויות עשויים להיות היתרונות הבאים:

1. תזונה מאוזנת: כמויות עוזרות להבטיח שאתם צורכים תזונה מאוזנת ומגוונת. הם מספקים הדרכה לגבי גדלי הגשה המתאימים של קבוצות מזון שונות, כגון פירות, ירקות, חלבונים ודגנים. הדבר נמונע צריכת יתר של מזונות מסוימים.

2. בקרת קלוריות: לכמויות יש תפקיד מכריע בניהול צריכת הקלוריות. על ידי ידיעת הכמויות של כל פריט מזון, אתה יכול להעריך את תכולת הקלוריות הכוללת של הארוחות והחטיפים שלך. זה חשוב במיוחד אם אתה מנסה לשמור או להשיג מטרת משקל ספציפית.

3. בקרת מנות: כמויות עוזרות לשליטה במנות, החיונית לשמירה על משקל תקין ומניעת אכילת יתר. על ידי הקפדה על גדלי מנה מומלצים, תוכל להימנע מצריכת כמויות מופרזות של מזון, מה שעלול להוביל לעלייה במשקל ולבעיות בריאותיות אחרות.

4. צפיפות תזונה: ידיעת הכמויות מאפשרת לך להבטיח שאתה מקבל כמות נאותה של רכיבי תזונה חיוניים.

לדוגמה, צריכת כמות מספקת של ירקות מבטיחה שתקבלו צריכה מתאימה של ויטמינים, מינרלים וסיבים.

5. עקביות ושחזור: הכמויות מספקות עקביות בתכנון הארוחות ומאפשרות שכפול קל של מתכונים. הכרת כמויות המרכיבים עוזרת לך ליצור מחדש מנה במדויק, ומבטיחה טעם וערך תזונתי עקביים.

חשוב לציין שהמלצות כמות ספציפיות עשויות להשתנות בהתאם לגורמים כמו גיל, מין, רמת פעילות וצרכי ​​תזונה אינדיבידואליים. התייעצו אתנו כדי שנוכל לעזור לך לקבוע את הכמויות המתאימות לדרישות הספציפיות שלך.

כדי לעזור לכם לווסת את גודל המנות - ואת הכמות הכוללת של התזונה היומית, להלן מחשבון שהרכבנו עבורכם שיסייע לכם בקביעת כמות הקלוריות היומית שמומלצת לכם בכדי שתוכלו להשיג יעדי משקל,
 

מלאו את הטבלה כאן וקבלו משוב לגבי כמות הקלוריות היומית הנחוצה לכם  

  • בשדות בהן נדרשת בחירת אופציה יש להקפיד ולבחרה מכיוון שיש לבחירות השפעה על התוצאה המתקבלת.

גנים בשרות התזונה
סוגי התזונה המתועדים באתר
Citrus Fruits

אם אתם עדין מתלבטים באיזה סוג תזונה לבחור - 
נטרלו את אלמנט הניחוש!!!
השתמשו בגנים שלכם להתאמת תזונה מיטבית עבורכם ועבור בריאותכם.
תארו לעצמכם שיש לכם מפת דרכים המותאמת במיוחד להרכב הגנטי שלכם
והיא מנחה אתכם בבחירת סוג התזונה המתאימה לכם ביותר ובהתאמת תזונה זו
לצריכה אידיאלית של פחמימות / חלבונים / שומנים המומלצת לכם בשל הרכב הגנים הייחודי שלכם.
בנוסף, נותנת התוכנה גם תפריטים שמביאים בחשבון נתונים אלה. 


זו איננה אגדה.
זו מלאכת התאמת תזונה אישית במיטבה!!


ערכת הבדיקה של Self Decode מציעה ניתוח מקיף של ה-DNA שלכם, ומספקת המלצות מדויקות על סוגי המזונות המתאימים ביותר לפרופיל הגנטי שלכם.
לא עוד ניחושים או בחירה סתמית של דיאטות גנריות!
זוהי תזונה מותאמת אישית במיטבה!

על ידי הבנת האופן שבו הגנים שלך משפיעים על חילוף החומרים והצרכים התזונתיים שלכם, אתם יכול לייעל את התזונה שלכם ולהשיג ביתר קלות בריאות מקסימלית

רכשו ערכה לביצוע ברור גנטי
SelfDecode Kit.jpg
bottom of page