רפואה שלמה לבאים בשערנו
שיטות מרפא עתיקות ועתידניות תחת קורת גג אחת עם דוקטור לו צ'אן גואנג ועם תמי קלייטמן
משקיעים בטיפול בכם את כל הידע, הניסיון, הנשמה והלב
תזונה בתבונה - מה נאכל וממה נימנע?
גישות שונות לתזונה
דיאטה ים תיכונית
דיאטה ים - תיכונית / עקרונות
על קצה המזלג:
בהתבסס על הרגלי האכילה המסורתיים של אנשים במדינות הים התיכון, סוג תזונה זה שם דגש על מזון שלם ומעובד מינימלי.
מזון: עשיר בפירות, ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, זרעים, שמן זית, דגים וצריכה מתונה של מוצרי חלב, עופות וביצים. בשר אדום ומזון מעובד מוגבל.
חשוב לציין שהתזונה הים תיכונית מתמקדת בדפוס התזונה הכללי ולא במזונות ספציפיים. זה מעודד צריכת מזון שלם, לא מעובד תוך הגבלת סוכרים מזוקקים, בשר מעובד ושומנים לא בריאים. בנוסף, הוא מקדם אכילה מודעת, הנאה מארוחות עם משפחה וחברים, ופעילות גופנית.
יש לזכור: תמיד עדיף להתייעץ אתנו לקבלת ייעוץ תזונתי מותאם אישית המבוסס על הצרכים הספציפיים שלך ומטרות הבריאות שלך.
מה אומרים אנשי מקצוע (מדענים, אלה העוסקים ברפואה פונקציונלית, תזונאים, נטורופתים וכד')
למדענים, אנשי מקצוע בתזונה, נטורופתיה ורפואה פונקציונלית יש בדרך כלל דעות חיוביות לגבי התזונה הים תיכונית. הנה כמה נקודות מפתח שהם מדגישים לעתים קרובות:
1. יתרונות בריאותיים: התזונה הים תיכונית קשורה ליתרונות בריאותיים רבים, לרבות מופחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סוכרת מסוג 2, סוגי סרטן מסוימים ושיפור אורך החיים הכללי.
2. מאוזן ועשיר ברכיבים תזונתיים: הוא שם דגש על מזון מלא, כגון פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים, זרעים ושומנים בריאים כמו שמן זית. זה מספק מגוון רחב של חומרים מזינים חיוניים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
3. עשיר בשומנים בריאים: התזונה הים תיכונית כוללת צריכה מתונה של שומנים חד בלתי רוויים, בעיקר משמן זית, שיכולה להשפיע לטובה על בריאות הלב.
4. דגים וחלבונים רזים: זה מעודד צריכה קבועה של דגים, שהם מקור טוב לחומצות שומן אומגה 3. חלבונים רזים כמו עופות, ביצים ומוצרי חלב כלולים גם הם במידה.
5. מזון מעובד מוגבל: הדיאטה מונעת ממזונות מעובדים, סוכרים מזוקקים ושומנים לא בריאים, ומפחיתה את צריכת התוספים וחומרים משמרים.
6. יין אדום במתינות: צריכה מתונה של יין אדום, העשיר בנוגדי חמצון, היא מרכיב נפוץ בתזונה הים תיכונית. עם זאת, חשוב לציין שצריכת אלכוהול מופרזת עלולה להיות בעלת השפעות בריאותיות שליליות.
7. גורמים חברתיים ואורח חיים: התזונה הים תיכונית עוסקת לא רק במזון עצמו אלא גם מדגישה את החשיבות של שיתוף ארוחות עם בני משפחה וחברים, פעילות גופנית ואורח חיים מאוזן.
ראוי להזכיר כי הצרכים והמצבים הבריאותיים האישיים עשויים להשתנות, ומומלץ תמיד להתייעץ עם איש מקצוע רפואי או דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית.
דיאטה ים - תיכונית / פרטי המזון הכלולים
התזונה הים תיכונית ידועה בדגש שהיא שמה על שימוש במזונות טריים ושלמים האופייניים לאזור הים התיכון.
להלן פירוט של המזונות הנכללים בדרך כלל בתזונה הים תיכונית:
חשוב לציין שהתזונה הים תיכונית מתמקדת בדפוס התזונה הכללי ולא במזונות ספציפיים. זה מעודד צריכת מזון שלם, לא מעובד תוך הגבלת סוכרים מזוקקים, בשר מעובד ושומנים לא בריאים. בנוסף, הוא מקדם אכילה מודעת, הנאה מארוחות עם משפחה וחברים, ופעילות גופנית.
זכור, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע רפואי או דיאטן רשום לקבלת ייעוץ תזונתי מותאם אישית המבוסס על הצרכים הספציפיים שלך ומטרות הבריאות שלך.
דיאטה ים - תיכונית
תפריט יומי לדוגמא
ארוחת בוקר:
יוגורט יווני בתוספת פירות יער טריים וזילוף שקדים. מוגש עם פרוסת טוסט מחיטה מלאה.
ארוחת צהריים:
סלט ים תיכוני עם ירקות מעורבים, עגבניות שרי, מלפפונים, זיתים, גבינת פטה, ועוף בגריל. מוזלפים בשמן זית ומיץ לימון. - קינוח: מקלות גזר עם חומוס.
ארוחת ערב:
סלמון אפוי מתובל בעשבי תיבול ולימון, מוגש לצד ירקות קלויים (כגון קישואים, פלפלים ובצל) ומנה קטנה של קוסקוס דגנים מלאים. - קינוח: סלט פירות טריים.
חטיפים במהלך היום / אפשרות 2:
יוגורט יווני עם טפטוף דבש וזילוף קינמון לנשנוש מתוק ועשיר בחלבון. - חופן קטן של קרקרים מדגנים מלאים או עוגות אורז לתוספת של קראנץ' ופחמימות.
חשוב
זכרו להקשיב לרמזי הרעב והשובע של הגוף בעת הנשנושים,
ולהתאים את גודל המנות לצרכים האישיים שלכם.
הערות כלליות
בתפריט לדוגמא הנ"ל לא חושבו כמויות. כמויות חשובות בתפריט מכיוון שהן מספקות מידות ומנות ספציפיות לכל פריט מזון.
להכללת כמויות עשויים להיות היתרונות הבאים:
1. תזונה מאוזנת: כמויות עוזרות להבטיח שאתם צורכים תזונה מאוזנת ומגוונת. הם מספקים הדרכה לגבי גדלי הגשה המתאימים של קבוצות מזון שונות, כגון פירות, ירקות, חלבונים ודגנים. הדבר נמונע צריכת יתר של מזונות מסוימים.
2. בקרת קלוריות: לכמויות יש תפקיד מכריע בניהול צריכת הקלוריות. על ידי ידיעת הכמויות של כל פריט מזון, אתה יכול להעריך את תכולת הקלוריות הכוללת של הארוחות והחטיפים שלך. זה חשוב במיוחד אם אתה מנסה לשמור או להשיג מטרת משקל ספציפית.
3. בקרת מנות: כמויות עוזרות לשליטה במנות, החיונית לשמירה על משקל תקין ומניעת אכילת יתר. על ידי הקפדה על גדלי מנה מומלצים, תוכל להימנע מצריכת כמויות מופרזות של מזון, מה שעלול להוביל לעלייה במשקל ולבעיות בריאותיות אחרות.
4. צפיפות תזונה: ידיעת הכמויות מאפשרת לך להבטיח שאתה מקבל כמות נאותה של רכיבי תזונה חיוניים.
לדוגמה, צריכת כמות מספקת של ירקות מבטיחה שתקבלו צריכה מתאימה של ויטמינים, מינרלים וסיבים.
5. עקביות ושחזור: הכמויות מספקות עקביות בתכנון הארוחות ומאפשרות שכפול קל של מתכונים. הכרת כמויות המרכיבים עוזרת לך ליצור מחדש מנה במדויק, ומבטיחה טעם וערך תזונתי עקביים.
חשוב לציין שהמלצות כמות ספציפיות עשויות להשתנות בהתאם לגורמים כמו גיל, מין, רמת פעילות וצרכי תזונה אינדיבידואליים. התייעצו אתנו כדי שנוכל לעזור לך לקבוע את הכמויות המתאימות לדרישות הספציפיות שלך.